Back to All Events

Workshop Serie och Temakvällar HT 2015


  • DanceConnection 128 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 11350 Sweden (map)

Workshopserie och Temakvällar HT2015
Hej och välkomna alla dansglada till Danskollektivets workshopserie och temakvällar! Under oktober månad kommer vi att erbjuda workshops samt temakvällar med olika inriktningar. Nedan följer information om de olika workshopsen samt temakvällarna och hur man anmäler sig. Varmt välkomna!

WORKSHOPS

3 oktober kl.13.00-15.00 - Dancehall fokus på rumpan med Andrea
Det är dags för den oförglömliga rump-workshopen igen! Här blir det fokus på rumpan och höfter under hela passet! Vi kommer att öva på rumpteknik och öva på steg där fokus ligger på höfterna, rumpan och lår! Vi kommer att jobba med smidighet, muskelkontroll (rumpkontroll), twerk och självkänsla. Under klassen kommer vi även göra en sensuell men rolig koreografi. Klassen passar nybörjare som vill ha en utmaning men även elever som har dansat flera terminer. Denna workshop är även perfekt för alla som inte brukar dansar dancehall men som vill jobba med rump-kontroll och stärka rumpa och lår!  

10 oktober kl.13.00-15.00 - Trumsolo koreografi med Sabriye
En kort, lekfull, och dynamisk trumsolo koreografi, perfekt som avslutning på en show.  Vi går även igenom en del teori om hur och när trumsolon utförs och i vilken anda.  Musiken är låten Sabla Tolo 1, av Hossam Ramzy. 

17 oktober kl.13.00-15.00 - ATS® Flamenco style! med Derya och Anne
Under denna workshop kommer vi att gå igenom långsamma och snabba ATS®-steg som är influerade av flamencon, bygga vidare på vår stegrepertoar och dansa till spansk- och flamencoinspirerad musik. Vi kommer även att fokusera på hållningen, utstrålningen och energin som ATS®:en delvis lånat av flamencon. Medtag cymbaler och vattenflaska. Olé!

24 Oktober kl.13.00-15.00 - Beledy Solo Utveckling med Sabriye
Ett Beledy solo följer en unik musikalisk ram som gör det till en av det mest dynamiska och igenkännbara  delar av en orientalisk dansshow.  Under denna workshop kommer eleverna lära sig en del av en beledy koreografi och även information om beledy solons struktur och utveckling samt hur man kan improvisera inom dess ramar. 

TEMAKVÄLLAR

11 okt kl.18.00-20.00 - Legendariska dansöser med Sabriye
Välkommen till en mysig och lärorik föreläsning och video kväll.  Så som målare studerar konstnärer från för kan vi också lära och berika oss genom att skåda legenderna från vår historia. Vi tar en kurerad titt på orientaliska dansare över ett helt sekel. Fördjupa din dans genom att fördjupa din kunskap!

15 november kl.18.00-20.00 and beyond - ATS®-kostym och smink med Anne och Derya
Under denna temakväll kommer vi att gå igenom beståndsdelarna i ATS®-kostymen och hur du kan hitta din personliga prägel på den. Praktiska kostym-, inspirations- och sminktips ges medan vi tillsammans provar oss fram till en scenkostym. Medtag smink, egen spegel för sminkning, smycken och ATS®-favoriterna ur skattkistan att ha på, tipsa och låna ut till varandra. Medtag även cymbaler samt egen mat och dryck om ni vill. Kvällen avslutas med dans i ATS®:ens tecken! Lilililiii!!!

ANMÄLAN
Du anmäler dig här.

PRISER
-400 kr per workshop, paketpris 1400 kr för alla fyra
-250 kr per temakväll, paketpris 400 kr för båda temakurser
Alla terminkorts innehavare får 10% rabatt

Later Event: August 31
Orientaliskdans Level 1