Koreografi med Sabriye
Sep
3
to Nov 26

Koreografi med Sabriye

Om kursen
Denna kurs är för dig som har minst två terminers erfarenhet.  Under terminen kommer vi lära oss två koreografier: E'della ala Kefak, ett fartfylld och flörtigt nummer med nostalgisk känsla och Sabriye Miye Miye, en klassisk entre låt även kallad 'oriental' med slöja. För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 

Om Sabriye
För att läsa mer om Sabriye klick här

12 ggr 75min 
2200:-

 

ANMÄL DIG HÄR
 

View Event →
Jamilateknik
Sep
3
to Nov 26

Jamilateknik

Om kursen
Under denna kurs fokuserar vi på en teknik framtagen av Jamila Salimpour.  Jamila kallas ofta för ”The Mother of Tribal”.  Mellan 40-80-talet samlade hon, analyserade och gav namn åt orientaliska danssteg.  Sedan dess har hennes rörelsevokabulär fått internationell spridning.  Så småningom lade sedan hennes teknik grunden för American tribal style. På den här temaklassen får du lära dig Jamilasteg, korta kombinationer samt grunderna till hennes metod för avancerat fingercymbalspel.  För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 

Om Sabriye
För mer om Sabriye klicka här

 

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
Orientaliskdans Level 2
Sep
3
to Nov 26

Orientaliskdans Level 2

Om kursen
För elever som har minst två terminers erfarenhet av Level 1.  Fortsättning i orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Stort fokus på vilka muskler som används och en introduktion i lagringsteknik, alltså att isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo. 

Om Sabriye
För att läsa mer om Sabriye klicka här

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
ATS och Tribal Fusion introduktionskurs
Sep
2
to Nov 25

ATS och Tribal Fusion introduktionskurs

Om kursen
Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på tribalstilarna och som vill nöta grunderna i både fusion och ATS®. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Den är organiserad så att varannan lektion fokuserar på fusion och varannan på ATS®
På fusionlektionerna lär vi oss grunderna inom stilen genom att träna grundläggande teknik, sätta ihop olika stegkombinationer samt lära in en enklare koreografi. På ATS® lektionerna lär vi oss att improvisera tillsammans i grupp enligt FatChanceBellyDance format för ATS®. Vi går igenom grundstegen och tränar på enkla variationer av dessa. Fokus kommer att läggas på att svettas ordentligt och att introduceras till dessa dansstilar på ett roligt och lättsamt sätt. För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.

Lärare: Anne, Derya, Elnaz

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
ATS (American Tribal Style) forts.
Sep
2
to Nov 25

ATS (American Tribal Style) forts.

Om kursen
Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut. Vi rekommenderar att du har minst två terminers förkunskaper av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Medtag egna cymbaler till klasserna. Under terminen kommer vi att fokusera på snurrsteg i det snabba och på grunderna till floorwork i det långsamma. Vi kommer även att gå igenom nya steg och kombinationer som lyfter improvisationen till en ny nivå. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance formatet för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på – gemenskap och hur man praktiskt gör för att synkroniserat improvisera tillsammans! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne också en unik möjlighet att ge individuell återkoppling såväl under lektionerna som vid ett kortare enskilt samtal per termin. För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.

Om Anne
Annes dansbakgrund är framför allt präglad av Tribal fusion och American Tribal Style® Bellydance (ATS®) men hon dansar även klassisk orientalisk dans, burlesque fusion och samba. Hon har främst studerat för Elnaz Ashkriz, Sophia Mirlashari, Ulla Edenmark och Maria Hansson Österlund men även gått kurser och workshops för internationellt verksamma dansare såsom Carolena Nericcio-Bohlman (USA, skapare av ATS® och grundare av FatChanceBellyDance®), Megha Gavin (USA), Kristine Adams (USA), Devi Mamak (AUS), Manca Pavli (SVN), Dud Muurmand (DNK), m.fl. Hon har flera års erfarenhet av att undervisa och är även certifierad i General Skills och Teacher Training enligt FatChanceBellyDance® format för ATS®. 
Utöver sin roll som danslärare är Anne aktiv medlem i dansgrupperna Tribe Nenuphar (tribal fusion och ATS®) och Limelights (burlesque fusion) och har i många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. 
I egenskap av lärare strävar Anne efter att hela tiden balansera grunderna med nya utmaningar och föra vidare den känsla av spontanitet och gemenskap som kännetecknar ATS® till sina elever. 

Om Derya
Derya började med orientaliskdans 2009 för Sabina Edren och fortsatte sedan 2010 med ATS
® samt tribal fusion, där hon kom att fastna för den känsla och energi dansstilarna utstrålar.  Derya har mestadels dansat tribal fusion och ATS® för Sophia Mirlashari och även studerat för Ulla Edenmark och Sabriye Tekbilek. Vidare har Derya tagit workshops och kurser internationellt för lärare såsom Anasma (FR), Suhaila Salimpour (USA), Rachel Brice (USA), Kristine Adams (USA) Kae Montgomery (USA), Phillipa Moirai (UK) Megha Gavin (USA) och Carolina Nericcio-Bohlman (USA, skapare av ATS® och grundare av FatChanceBellyDance®)
Derya har varit verksam som lärare sedan flera år och är även certifierad i General Skills enligt FatChanceBellyDance® formatet för ATS®. Utöver undervisningen är Derya med i dansgruppen Tribe Nenuphar (tribal fusion och ATS®). Derya har även arbetat som aerobicsledare och tränat kampsport samt har klättring som ett aktivt fritidsintresse.

”Mixen av de olika influenserna, möjligheten till att få improvisera och vikten av god gruppdynamik har gjort att ATS® och tribal fusion kommit att betyda mycket för mig som dansare och människa. Vi ses!”

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
Tribal Fusion forts/mellan
Sep
2
to Nov 25

Tribal Fusion forts/mellan

Om kursen
Denna kurs är för dig som dansat Tribal Fusion Belly Dance tidigare (minst ett år) alternativt för dig som har erfarenhet av orientalisk dans. Under denna kurs tränar vi mer avancerad teknik, kluriga kombinationer samt lär oss att jobba med flera rörelser samtidigt, s.k. layerings. Vi jobbar även med en koreografi som definitivt kommer att bli en rolig utmaning! För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik. 

Om Elnaz
Elnaz har dansat så länge hon kan minnas och brinner särskilt för orientaliska dans och musik. Hon började träna American Tribal Style (ATS®) och Tribal Fusion 2008 för Sophia Mirlashari. Sedan dess har hon hunnit bli General Skills-certifierad av ATS-grundaren Caroleena Nericcio och tagit kurser och workshops itribal och orientalisk dans för lärare såsom Tito Seif (EGY), Lubna Emam (EGY), Rachel Brice (US), Mardi Love (US), Anasma (FR), Samantha Emanuel (UK) med flera. Hon har även fått interna ledarutbildningar hos Studiefrämjandet, studerat Rytmik vid SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) samt mottagit stipendium av Konstnärsnämnden. 

2009 började Elnaz undervisa och har kommit att bli mycket uppskattad för sin tydliga pedagogik och för sina roliga koreografier. Under lektionstid vill hon förmedla dansglädje – att ha kul medan man lär sig! Hon blandar därför teknik med att få eleverna att ”dansa loss” och därigenom praktiskt träna in stegen. Musiken Elnaz använder på lektionerna spänner från jamaicansk dancehall till traditionell egyptisk. 

”Som lärare är det viktigt för mig att varje elev känner sig sedd, att det skapas en trygg atmosfär där man kan lära och ha roligt tillsammans med sina meddansare. Jag hoppas kunna skänka mina elever inspiration, kunskap och ett roligt avbrott från vardagen!” 

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
Dancehall
Aug
31
to Nov 23

Dancehall

Om kursen
Under denna kurs tränar vi teknik, kombinationer samt koreografi.  Vi kommer att jobba med olika stilar inom dancehallen och blanda old school med nyare steg.  Vi kommer även att köra dancehall queen, där fokus ligger på mycket feminina rörelser, styrka och självförtroende. Denna kurs passar perfekt för den som inte dansat dancehall tidigare och för den som vill dansa på nybörjare-nivå. Här får du möjlighet att utvecklas som dansare samtidigt som du får en härlig träning där vi stärker rumpa, lår och rygg!  För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.

Om Andrea
Andrea har dansat både jazz och hip hop men fann den sanna kärleken till dansen år 2008 när hon började dansa Jungle Fever (en unik dansstil som är en blandning av ragga, dancehall, street, och afro) för Recheal Kambugu på Balettakademien samt dancehall för Enough Dance Crew.  Nu har hon intensivdansat i över sju år och har även medverkat i många dansevent samt dancehalldansare som Andre Cosmic (Jamaica), Latonya (Jamaica), Shisha (Frankrike), Sara Galan (Sverige), Black Eagles (Jamaica) och många fler.  Andrea har dessutom gått en instruktörutbildning i Jungle Fever®  basic och var en av de absolut första i Sverige som fick utbildas till instruktör inom dansstilen. 
Andrea har även medverkat som professionell dansare i musikvideos, bland annat ''Dancing on my own'' med artisten Robyn samt ''One of these days'' med Artymove.


”På mina lektioner är det viktigaste att ha det roligt och att lära sig att släppa loss ordentligt. Vi dansar till riktig dancehall-musik och blandar old school med nyare steg. Vi kommer även att köra dancehall queen, där fokus ligger på mycket feminina rörelser, styrka och självförtroende. Lektionerna börjar alltid med en ordentlig uppvärmning och vi avslutar klassen med en härlig stretch. Under klasserna jobbar vi med teknik, olika kombinationer och koreografi men fokus ligger på att dansa som aldrig förr och låta svetten rinna” /Andrea

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
Orientaliskdans Level 1
Aug
31
to Nov 23

Orientaliskdans Level 1

Om kursen
Detta är en grund kurs i Orientalisk dans enligt Suhaila Salimpours teknik. Vi bryter ned, tränar och drillar de rörelser och steg som används i dansen. Stort fokus på vilka muskler som används för att du så småningom ska kunna behärska lagringsteknik, alltså att isolera och göra flera rörelser och steg i olika tempo.  Denna klass är utmärkt för dig som aldrig dansat orientalisk dans och även du som inte exponerats till Suhailatekniken innan.  

Om Sabriye 
För att veta mer om Sabriye klicka här

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

View Event →
Workshop Serie och Temakvällar HT 2015
Aug
31
to Nov 15

Workshop Serie och Temakvällar HT 2015

Workshopserie och Temakvällar HT2015
Hej och välkomna alla dansglada till Danskollektivets workshopserie och temakvällar! Under oktober månad kommer vi att erbjuda workshops samt temakvällar med olika inriktningar. Nedan följer information om de olika workshopsen samt temakvällarna och hur man anmäler sig. Varmt välkomna!

WORKSHOPS

3 oktober kl.13.00-15.00 - Dancehall fokus på rumpan med Andrea
Det är dags för den oförglömliga rump-workshopen igen! Här blir det fokus på rumpan och höfter under hela passet! Vi kommer att öva på rumpteknik och öva på steg där fokus ligger på höfterna, rumpan och lår! Vi kommer att jobba med smidighet, muskelkontroll (rumpkontroll), twerk och självkänsla. Under klassen kommer vi även göra en sensuell men rolig koreografi. Klassen passar nybörjare som vill ha en utmaning men även elever som har dansat flera terminer. Denna workshop är även perfekt för alla som inte brukar dansar dancehall men som vill jobba med rump-kontroll och stärka rumpa och lår!  

10 oktober kl.13.00-15.00 - Trumsolo koreografi med Sabriye
En kort, lekfull, och dynamisk trumsolo koreografi, perfekt som avslutning på en show.  Vi går även igenom en del teori om hur och när trumsolon utförs och i vilken anda.  Musiken är låten Sabla Tolo 1, av Hossam Ramzy. 

17 oktober kl.13.00-15.00 - ATS® Flamenco style! med Derya och Anne
Under denna workshop kommer vi att gå igenom långsamma och snabba ATS®-steg som är influerade av flamencon, bygga vidare på vår stegrepertoar och dansa till spansk- och flamencoinspirerad musik. Vi kommer även att fokusera på hållningen, utstrålningen och energin som ATS®:en delvis lånat av flamencon. Medtag cymbaler och vattenflaska. Olé!

24 Oktober kl.13.00-15.00 - Beledy Solo Utveckling med Sabriye
Ett Beledy solo följer en unik musikalisk ram som gör det till en av det mest dynamiska och igenkännbara  delar av en orientalisk dansshow.  Under denna workshop kommer eleverna lära sig en del av en beledy koreografi och även information om beledy solons struktur och utveckling samt hur man kan improvisera inom dess ramar. 

TEMAKVÄLLAR

11 okt kl.18.00-20.00 - Legendariska dansöser med Sabriye
Välkommen till en mysig och lärorik föreläsning och video kväll.  Så som målare studerar konstnärer från för kan vi också lära och berika oss genom att skåda legenderna från vår historia. Vi tar en kurerad titt på orientaliska dansare över ett helt sekel. Fördjupa din dans genom att fördjupa din kunskap!

15 november kl.18.00-20.00 and beyond - ATS®-kostym och smink med Anne och Derya
Under denna temakväll kommer vi att gå igenom beståndsdelarna i ATS®-kostymen och hur du kan hitta din personliga prägel på den. Praktiska kostym-, inspirations- och sminktips ges medan vi tillsammans provar oss fram till en scenkostym. Medtag smink, egen spegel för sminkning, smycken och ATS®-favoriterna ur skattkistan att ha på, tipsa och låna ut till varandra. Medtag även cymbaler samt egen mat och dryck om ni vill. Kvällen avslutas med dans i ATS®:ens tecken! Lilililiii!!!

ANMÄLAN
Du anmäler dig här.

PRISER
-400 kr per workshop, paketpris 1400 kr för alla fyra
-250 kr per temakväll, paketpris 400 kr för båda temakurser
Alla terminkorts innehavare får 10% rabatt

View Event →