Back to All Events

Dancehall


Om kursen
Under denna kurs tränar vi teknik, kombinationer samt koreografi.  Vi kommer att jobba med olika stilar inom dancehallen och blanda old school med nyare steg.  Vi kommer även att köra dancehall queen, där fokus ligger på mycket feminina rörelser, styrka och självförtroende. Denna kurs passar perfekt för den som inte dansat dancehall tidigare och för den som vill dansa på nybörjare-nivå. Här får du möjlighet att utvecklas som dansare samtidigt som du får en härlig träning där vi stärker rumpa, lår och rygg!  För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.

Om Andrea
Andrea har dansat både jazz och hip hop men fann den sanna kärleken till dansen år 2008 när hon började dansa Jungle Fever (en unik dansstil som är en blandning av ragga, dancehall, street, och afro) för Recheal Kambugu på Balettakademien samt dancehall för Enough Dance Crew.  Nu har hon intensivdansat i över sju år och har även medverkat i många dansevent samt dancehalldansare som Andre Cosmic (Jamaica), Latonya (Jamaica), Shisha (Frankrike), Sara Galan (Sverige), Black Eagles (Jamaica) och många fler.  Andrea har dessutom gått en instruktörutbildning i Jungle Fever®  basic och var en av de absolut första i Sverige som fick utbildas till instruktör inom dansstilen. 
Andrea har även medverkat som professionell dansare i musikvideos, bland annat ''Dancing on my own'' med artisten Robyn samt ''One of these days'' med Artymove.


”På mina lektioner är det viktigaste att ha det roligt och att lära sig att släppa loss ordentligt. Vi dansar till riktig dancehall-musik och blandar old school med nyare steg. Vi kommer även att köra dancehall queen, där fokus ligger på mycket feminina rörelser, styrka och självförtroende. Lektionerna börjar alltid med en ordentlig uppvärmning och vi avslutar klassen med en härlig stretch. Under klasserna jobbar vi med teknik, olika kombinationer och koreografi men fokus ligger på att dansa som aldrig förr och låta svetten rinna” /Andrea

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

Earlier Event: August 31
Folkloric Fusion
Later Event: September 2
Tribal Fusion forts/mellan