Back to All Events

ATS (American Tribal Style) forts.


  • DanceConnection 128 Sveavägen Stockholm, Stockholms län, 11350 Sweden (map)

Om kursen
Denna kurs riktar sig till dig som har dansat ATS® förut. Vi rekommenderar att du har minst två terminers förkunskaper av ATS® för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Medtag egna cymbaler till klasserna. Under terminen kommer vi att fokusera på snurrsteg i det snabba och på grunderna till floorwork i det långsamma. Vi kommer även att gå igenom nya steg och kombinationer som lyfter improvisationen till en ny nivå. Kursen hålls av två lärare som är utbildade i FatChanceBellyDance formatet för ATS®. Genom delat ledarskap förmedlar Derya och Anne på bästa möjliga sätt vad ATS® går ut på – gemenskap och hur man praktiskt gör för att synkroniserat improvisera tillsammans! Genom tvålärarformatet har Derya och Anne också en unik möjlighet att ge individuell återkoppling såväl under lektionerna som vid ett kortare enskilt samtal per termin. För dem som vill avslutas terminen med en elevföreställning inför publik.

Om Anne
Annes dansbakgrund är framför allt präglad av Tribal fusion och American Tribal Style® Bellydance (ATS®) men hon dansar även klassisk orientalisk dans, burlesque fusion och samba. Hon har främst studerat för Elnaz Ashkriz, Sophia Mirlashari, Ulla Edenmark och Maria Hansson Österlund men även gått kurser och workshops för internationellt verksamma dansare såsom Carolena Nericcio-Bohlman (USA, skapare av ATS® och grundare av FatChanceBellyDance®), Megha Gavin (USA), Kristine Adams (USA), Devi Mamak (AUS), Manca Pavli (SVN), Dud Muurmand (DNK), m.fl. Hon har flera års erfarenhet av att undervisa och är även certifierad i General Skills och Teacher Training enligt FatChanceBellyDance® format för ATS®. 
Utöver sin roll som danslärare är Anne aktiv medlem i dansgrupperna Tribe Nenuphar (tribal fusion och ATS®) och Limelights (burlesque fusion) och har i många år framträtt på olika dansföreställningar, företagsevent, privata tillställningar, festivaler samt kultur- och välgörenhetsevenemang. 
I egenskap av lärare strävar Anne efter att hela tiden balansera grunderna med nya utmaningar och föra vidare den känsla av spontanitet och gemenskap som kännetecknar ATS® till sina elever. 

Om Derya
Derya började med orientaliskdans 2009 för Sabina Edren och fortsatte sedan 2010 med ATS
® samt tribal fusion, där hon kom att fastna för den känsla och energi dansstilarna utstrålar.  Derya har mestadels dansat tribal fusion och ATS® för Sophia Mirlashari och även studerat för Ulla Edenmark och Sabriye Tekbilek. Vidare har Derya tagit workshops och kurser internationellt för lärare såsom Anasma (FR), Suhaila Salimpour (USA), Rachel Brice (USA), Kristine Adams (USA) Kae Montgomery (USA), Phillipa Moirai (UK) Megha Gavin (USA) och Carolina Nericcio-Bohlman (USA, skapare av ATS® och grundare av FatChanceBellyDance®)
Derya har varit verksam som lärare sedan flera år och är även certifierad i General Skills enligt FatChanceBellyDance® formatet för ATS®. Utöver undervisningen är Derya med i dansgruppen Tribe Nenuphar (tribal fusion och ATS®). Derya har även arbetat som aerobicsledare och tränat kampsport samt har klättring som ett aktivt fritidsintresse.

”Mixen av de olika influenserna, möjligheten till att få improvisera och vikten av god gruppdynamik har gjort att ATS® och tribal fusion kommit att betyda mycket för mig som dansare och människa. Vi ses!”

12 ggr 75min 
2200:-

ANMÄL DIG HÄR

Earlier Event: September 2
Tribal Fusion forts/mellan